Nincs rossz ízlésük (ezt kóstolva is megállapítottam ).... és stílusosan helyi (pécsi) sört isznak hozzá.
Nincs rossz ízlésük (ezt kóstolva is megállapítottam ).... és stílusosan helyi (pécsi) sört isznak hozzá.
Ma egy szegedi leány átvette építész diplomáját a pécsi egyetem Pollack Karán (ahol annak idején én is).... és az anyukája a Pajtánkba szervezte össze a rokonságot megünnepelni a nagy eseményt. Kakaspörköltet főztek maguknak nagy üsttel ... és tőlem pedig rendeltek meglepetés ebédet a leánynak és párjának, mert ők vegetáriánusok..... állítólag jól teljesítettem a feladatot.
Előételnek medvehagymabigyós házi vajas pirított kenyeret kaptak. A leves jó foghagymás tojásleves volt csalánnal és mályva virágokkal. A fő étel párolt cukkinis, zöldbabos, hagymás, répás, bazsalikomos házitészta volt. A saláta uborkából, porcsinból, sarkantyúvirág levélből készült kapros-mézes házi joghurt öntettel és borágó virágok, sásliliomok díszítették. Kaptak még savanyított Júdásfül és Kucsma gombákat, fügét, szárított csicsókát kóstolóba.... élvezettel készítettem a meglepetés-ebédet
Idáig mindig a dédi vagdosta az aszalnivalót, most váltottunk és én vagdosom, persze nem egyedül, mert nagyon jó segítségem akadt Nóri unokám személyében
Dédi meg csak nézi, nem tud betelni az ügyes dédunokával.
Jöhetnek a húsok is az ökocsalis büféasztalra
Elkészült a HCCP leírásnak megfelelő rendezvényi étkezést szolgáló konyhánk (és közben a saját új is, amit fel kellett mutatni), megkaptuk az engedélyt..... ez azt jelenti, hogy innentől kezdve mindenféle finomságot süthetünk-főzhetünk, nem leszünk beszorítva a kistermelői vendégasztal és kóstoló lehetőségébe. .... szóval jöhetnek kacsák, libák, csirkék, szarvasok, vaddisznók és többiek a virágos, gazos étkek mellé
Rengeteg ember fordult meg az asztalunknál és ízlettek a falatkáink, gazlevesünk, virágaink, porcsinunk, kencéink, savanyított gombáink, a mákos-cseresznyés mutyi, a csalános-kolbászos puliszka, a finom kenyerek, kiflik, kalácsok, az erdei lekvárok, a levendulás, rózsás, mentás, citromfüves italok, a ganoderma főzet, csipkebogyós sütink... az egyik kisfiú az állát a tálhoz szorította és úgy söprögette be a szájába az utolsó morzsákat, pont jó magasságban volt az asztal a fejéhez képest ... volt, aki nálunk vacsorázott, volt aki egész éjszaka ránk járt, volt akitől új receptet tanultunk, és sok receptet mi is megosztottunk, volt aki eddig minden évben kóstolt nálunk.... és volt olyan, aki tavaly még nem merte megkóstolni a medvehagyma bigyót, de idén megemberelte magát.... és nagyon örült, hogy jó
.... éjfél után értünk haza.
A honlap nem készülhetett volna el Nagy Balázs túratársam baráti segítsége nélkül, aki hallatlan türelemmel viselte a sztrókosan össze-vissza gondolkodó "megrendelő" hol így legyen, hol úgy legyen" változtatási kéréseit, a "gondolok egyet, telefonálok és azonnal szeretném"-et.