A hosszú asztal első szelete. A bal felső kosárban szalonnás-kapros-túrós kelt batyu, Kati kezemunkája, mellette friss pecsenye (B. Gábor előző nap vágott disznójából), alatta Éva zsemlécskéi, a fatálon (Tóth Attila famíves ajándéka) mindenféle kencés kenyerek: lecsós, padlizsános, cukkinis, medvehagyma bigyós, árvácska virágos. Felette porcsinos házi joghurt krém, mellette szőlő Jutkáéktól, szilva tőlünk, alatta porcsinos-káposztás kelt csiga, alatta B. Gábor füstölt készítményei Edit által szeletelve. Bal oldalt a tányérok fölött Simor Árpi készítette fatálban aszalt alma, körte, füge - én aszaltam. Csaak, hogy egy kicsit a büfénk személyessége is előjöjjön.
.... az asztal folytatódik, ami itt új az a körténk, almánk, fügénk, középen nyers céklasaláta - tejföllel, joghurttal, foghagymával, petrezselyemmel, friss töpörtyű B. Gábortól medvehagymás sóval, Tejes finomságok (Orfű) sajtjai muskátli és szöszös ökörfarkkóró virággal....
.... az asztal további folytatása: fent erdei gyümölcsök: vadkörte, som, galagonya, csipkebogyó és szőlő, szilva, kolbászhússal töltött szűzpecsenye Éva által sütve, a jó kis Éva féle kenyerek Éva és Bia által készített kencékkel, kövér porcsin a pogányi (?, vagy más Pécs közeli) keramikus madaras táljában és ismét porcsinos joghurt és jóféle sajtok
..... és folytatódik az eddig említetteken kívül Éva céklás zsemle falatkáival és bekúszik egy finom saláta, amit cukkiniből, almából, porcsinból, mályva és szulák levélből készítettem ormánsági dióolajjal, Krómy Gábor mézével, pici citrommal és sóval Körömvirág szirommal megszórva.
.... folytatásban új a csicsóka krémes batyu Kati által....
Süteményes asztalka Éva almás pitéjével, szilvalekváros kukorica máléjával és finom, puha kiflijével és Bia lekvárjaival, azaz az enyémekkel
somos füge, erdei szedres, vadkörtés füge, erdei szeder, gyűrűfűi csipkebogyó.
Italos asztalka : Bálicsi szóda és Bia ázolmányok: mentás, rózsás, muskátlis, szöszös ökörfarkkórós, citromfüves, édes köményes... van amelyik citrommal és mézzel, van amelyik simán.