Évek óta azt hiszem, hogy most vége. Lóg a bele szegénynek, de idén is kivirágzott a mi és a turisták örömére. Van, amikor nekünk is jut belőle pár szem, van, amikor csak a turisták örömét szolgálja. Van ízlésük!
Évek óta azt hiszem, hogy most vége. Lóg a bele szegénynek, de idén is kivirágzott a mi és a turisták örömére. Van, amikor nekünk is jut belőle pár szem, van, amikor csak a turisták örömét szolgálja. Van ízlésük!
Persze nem műszerrel geocachingelünk, hanem "szag után" Ez olyan érdekes hely, itt biztos rejtettek, erre ki van taposva, erre menjünk... Így találtunk meg a hétvégén három dobozt. Végig kutattuk a Babás szerkövek szikláit, és ott találtunk kettőt, a Cana dombosat meg már tudtuk hol van. Találtunk apróka kerekehiányzós versenyautót, ami rögtön a szerelem tárgya lett és tettünk helyette a ládába a régen nagyon szeretett "pöckölős" figurákból. Ádám nyolc éves lesz, neki találták ki a kincsvadászatot.
Pitypangos kelkáposzta saláta nemcsak "cukrosoknak"
Ritkán gondolunk a májunkra, epénkre, hogy azt rendbe kéne tartani valamivel. Hát, még ha "cukros" valaki, milyen jó tudnia a Pitypang jótékony hatásáról.... és arról is, hogy nemcsak gyógyteaként ihatjuk meg, hanem meg is ehetjük. Tele van vele most a kert, a levele már nem zsenge, de a virágja éppen finom. Kicsit keserű (a saláta levébe forgatva már nem), sok drága gyógyszer is az, ez ingyen van, és mindenkinek elérhető, mert még a beton réseiben is kinő Összepárosítottam egy másik nagyon jó növénnyel, a kelkáposztával, ami frissen átvészeli a telet, ilyenkor le lehet szedni, a felső leveleket ledobni és friss, ropogós zöldséghez jutunk. Tettem még a salátába Fekete nadálytő hajtást, Papsajt mályva leveleket, medvehagymát, sós darált paprikát, rázuttyantottam egy adag savanyúságlevet (a savanyúság már elfogyott belőle), egy kis oliva olajat... és jó lett A kelkáposzta nagyon finom salátának, erre csak most jöttem rá.
Meglepetésajándék a PTE Meseszép... jótékonysági kampányához Szerintetek jó lesz? Nagyon szeretek különleges alkalmakra ajándékot készíteni, repi ajándékokat csomagolni. Mára is, tegnapra is jutott egy. Hát jobb is, mint az eperkapálás, minden évben megszenvedek vele egyszer. Szerencsére csak egyszer, utána kaszálékkal takarok és nem kapálok többet.
A levelek vékony részeit lecsipkedjük és azt megszárítjuk (előszárítjuk a napaszalóban és aztán készre a kis elektromosban), dunsztosüvegekben tároljuk, évekig megőrzi még az illatát is. A vastag levélnyelet és a végig futó eret összevágjuk és zsírban lesütjük, illetve savanyúságot készítünk belőle. Nem fagyasztunk, nincs is fagyasztónk Mindent el lehet tenni és tárolni energiatakarékosan.
A honlap nem készülhetett volna el Nagy Balázs túratársam baráti segítsége nélkül, aki hallatlan türelemmel viselte a sztrókosan össze-vissza gondolkodó "megrendelő" hol így legyen, hol úgy legyen" változtatási kéréseit, a "gondolok egyet, telefonálok és azonnal szeretném"-et.