Kellemes húsvéti ünnepeket!
Cserkúton megérkeztek a nyuszik. Egyenlőre rápihennek a nagy feladatra.
( fotó: KLAc)
Cserkúton megérkeztek a nyuszik. Egyenlőre rápihennek a nagy feladatra.
( fotó: KLAc)
A természet ízei - egy kiállítás az ehető vadnövényekről és gombákról, Baranya Megyei Múzeumok Igazgatósága - Janus Pannonius MúzeumTermészettudományi Kiállítás.
Ízelítő a kiállításból képekben
Ebben a házban alakítottuk ki a Mézeskalácsházikóhoz és a Szedreshez tartozó közösségi teret.
A házban egy kisebb könyvtár is helyet kapott - egy történész öröksége.
Ma pedig Orsival körbejártuk, és terveket szőttünk hogyan fogjuk régi-új ruhába felöltöztetni
Tegnap már szinte szedhető mennyiséget találtam sárga gévagombából. Még hagytam nőni, de visszamegyek! Ez tavaly nagyon finom volt, alig várom, hogy ismét eltehessem. Sós fűszeres lében eltett gévagomba. És gévás szendvics citromborsos szósszal.
Sok gévagombás bejegyzés van az Erdőkóstoló blogon, mert nagy kedvencem. Pl: itt
Medvehagymás krumplikrém - az egyszerű-nagyszerű fajtából
Megfőztem a krumplit babérlevéllel, kis sóval. Összetörtem, tejfölt és a húsdarálóval ledarált medvehagymát kevertem bele (kicsit kevesebb is elég lett volna. Éva frissen sült magos kenyerével ellenállhatatlan volt.
A honlap nem készülhetett volna el Nagy Balázs túratársam baráti segítsége nélkül, aki hallatlan türelemmel viselte a sztrókosan össze-vissza gondolkodó "megrendelő" hol így legyen, hol úgy legyen" változtatási kéréseit, a "gondolok egyet, telefonálok és azonnal szeretném"-et.