Az a szerencse ért bennünket, hogy egyszercsak minden erdő Őzláb- mezővé változott...... ettünk már rántva, ettük a rántottában, juhtúróval is megtöltöttük a dobverőket, rakottast is sütöttünk már belőle..... és akkor jött újabb sok eső, jól megszívták magukat, de így is kívánatosak maradtak. Hazacipeltem a sok vizet a "gombatömlőkben". Mit lehetne ezzel kezdeni? Morzsás karfiolt terveztem ebédre, cseréljük a morzsát gombára.... Na most már tényleg a recept következik:
Kicsavartam a vizet a gombafejekből, kis darabokra téptem és pici zsíron addig sütöttem, amíg elpárolgott a víz, sóztam és foghagymát vágtam rá. Ölég randa volt. ???? Egy dolog segíthet rajta, ha összeturmixolom és krém lesz belőle. Így lőn. .... és akkor jöttek az ötletek, milyen is lehetne, pl. tejfölös, paradicsomos, almás, berkenye lekváros..... Végül háromféle lett: 1. magában, ahogy volt, 2. Csípős sárga paradicsomkrémes, 3. Tejfölös-reszelt almás.
A karfiolt csak megfőztem sós vízben..... pici magvas házikenyérrel ettem meg.