Sokasodnak :) .... úgy, hogy el is készült ma az idei első medvehagymás saláta.... és mivel hatalmas kupac csabaíre vérfüvek vannak, együtt landoltak a tálkában a nyers sütőtököt és káposztát ízesítve. :) Figyeljetek a természetbarát gyűjtögetésre, és arra is, hogy rengeteg kontyvirág levél bújik, ne azokat csippentsétek le, mert kellemetlenül érinti a nyelveteket és még mérgező is. ????
.... naplementével, finomságokkal, hajdani konyha illattal, jó hangulattal, sejtelmes Holddal.... :)
(Nagy Balázs képeivel, hála és köszönet értük.)
Az első lilakáposztás-joghurtos almával, a második joghurtos-rizslisztes habarással. Mindkettő különlegessége, hogy a nyáron eltett "gaz-konzerv" van benne. Libatopot, disznóparéjt, csalánt, porcsint főztem be együtt, kidunsztoltam... és most csak elő kell venni és beönteni a fazékba. Szeretek így főzni.
Gazebéd -mai menü
Római lakoma módra "tojástól az almáig"
Előétel: sokmagvas házi pirított kenyér tojásos töpörtyűkrémmel és medvehagyma bigyóval
Leves:paradicsomos csalánleves sós pirított diós petrezselyem gyökérrel és zamatos turbolyával
Főétel: Mézes somos-japán birses- póréhagymás-almás - vadsnidlinges csirke virágokkal + házi savanyúságok
Desszert: mogyoró, mandula, szőlő, alma
Ital: csipkebogyós-kökényes tea
Bemelegítő az "Erdei vendégasztalunkhoz"
A honlap nem készülhetett volna el Nagy Balázs túratársam baráti segítsége nélkül, aki hallatlan türelemmel viselte a sztrókosan össze-vissza gondolkodó "megrendelő" hol így legyen, hol úgy legyen" változtatási kéréseit, a "gondolok egyet, telefonálok és azonnal szeretném"-et.