Hatalmas élmény volt benne lenni. Úgy indult mint minden más ökobüfé, sok szervezéssel, gyűjtögetéssel, sütögetéssel, főzögetéssel - segített benne a lányom és Éva..... aztán a cipekedéssel a harmadikra, amit Robi, Zoli, Orsi átvállalt tőlem.....aztán a helyszínen az asztal megalkotásával, díszítésekkel - szinte nekem nem is maradt feladat, Orsi nagyon jó dekoratőr volt és a tanszékről is segítettek. Szóval időre volt egy szép színes zöldutas büfénk - tél ide vagy oda ..... megérkezett a vendégsereg és velük együtt az ezeregy kérdés, csodálat és annak kifejezése és a nagyon jó beszélgetések és tanulás lehetősége.
..... Kisbán Eszter táplálkozáskutató kedvessége, kérdései a pecsenyéről, a disznóhúsok elnevezéséről..... milyen jó, hogy ő épp tegnap este foglalkozott vele egy előadásra készülve és ma itt van az asztalon és a végén még azt is megbeszéltük, hogy a testvére kollégám volt.
..... Andrásfalvy Bertalan néprajzkutatótól egy külön kiselőadást kaptam a berkenyéről, annyira örült, hogy az asztalon volt. Zengővárkonyban savanyították régen, ki fogom próbálni, de a zsenge levelét is meg fogom kóstolni, mert az volt a legjobb erdei levéltakarmány, hátha nekem is ízlik :).... és azt is megtudtam, hogy a pagony milyen erdő, hogyan gondozták a parasztok..... Az egyik doktorandusz elmesélte, hogy ők hogyan aszalnak Erdélyben a Havasokban.... Kaptam egy személyreszóló néprajzi továbbképzést.
Köszönöm Farkas Judit a meghívást, Emesz Sára a képet.