Tegnap különleges élményben volt részünk. Kiváló önkénteseket ünnepeltek a Baranya Megyei Család, Esélyteremtési és Önkéntes Ház szervezésében és tőlünk rendelték hozzá a vendéglátást..... A jobbára idős ünnepeltek, lelkesen kóstolgattak..... jaj, mintha gyerekkoromban lennék.... itt van a régi vaskályhánk melege is az illatokban.... ez a lekvár!- mintha anyukám főzte volna.... málét utoljára gyerekkoromban ettem, nyolcvan éve már biztos van..... megéltem néhány évet, de virágot most ettem először.... torma ízű virág?.... Egy idősb bácsinak háromszor magyaráztam el, jó hangosan, mert süket is volt, hogy hogyan készül a csalán peszto, mert azt ő is meg fogja csinálni. Nem fogytak ki a dicsérő szavakból. ... és mivel értük el ezt a hangulatot? Sok kedves szezonális dologgal: sült tök, lekváros-diós sült alma, naspolya, berkenye, piros dió, aszalványok, alma körte, yukka virágba töltött kolbászos paprikás krumpli
, kukorica málé, sütőtökös-mákos pite, kolbászos-csicsókás batyu, lekváros kalács, medvehagymás keksz, házi kencés kenyerek: paprikás krumplis, kapros krumplis, sütőtökös, sajtkrémes, csalános, pasztinákos, káposztás-csicsókás.... saláták: mákos-kajszis-almás cékla, mentás-tejfölös-eperlekváros körte. Házi kolbász, sajt.... Ja, a sós maffinokat majd el felejtem.... és attól is jó ez a büfé, hogy ott vagyunk mi is, az alkotók, minden receptet megosztunk és ez a találkozás is örömmel tölti el a vendégeket és bennünket is. Summa summarum jó ezt csinálni.
..... és üzenem a kétkedőknek: van hozzá minősített konyhánk, egészségügyi könyvecskéink, a büfében dolgozó emberek be vannak jelentve, most éppen Gabinak és Móninak köszönjük a segítséget.... és az otthon maradottaknak: Évának, Editnek, Katinak, Annának is köszönjük..... és rentábilis tud lenni helyi termékből. Mecsek Zöldutas szezonális helyi termékből.
.... és az egyik szintén idősb vendég hölgy szavai végül: Nem láttam még ilyen kreativitást svédasztalon.... Olyan jó így megemelve lenni.