A disznóvágás mindig is arról szólt, szól, hogy egyedül nem megy. Csakis családi-baráti összefogással lehet egy nap két disznót feldolgozni, ami egy éven át biztos "húsos" hátteret biztosít egy családnak. A Mecsek Zöldút csapatával az orfűi Szalonna Fesztiválon jártunk, ahol egy féldisznót kell feldolgozni.... na de mi húszan ott akartunk lenni ebben a sütő-főző-bulizó csapatban és ott is voltunk. Gabi és Éva úgy kitalálta a munkamegosztást és a feladatokat, hogy végig volt mit csinálni és közben jókat beszélgettünk, táncra perdültünk....egyik ilyen feladat volt a leves, ami azért lett ilyen, hogy sok munka legyen vele . Miszlikre kellett bele vágni a zöldségeket, persze előtte meg is kellett pucolni..... aztán több száz másfél centi átmérőjű húsgombócot formáltunk bele.... és, hogy igazán zöld legyen, csalános csipetkét is csipentettünk ezrével..... rengeteg ember kóstolta és nagyon ízlett a vendégeknek is a bögrés leves .... biztos, hogy jött belőle az a sugárzó energia, amit annyian lelkesen beletettünk.... és még az óvatos tűzmestereket nem is említettem
... Versenyen kívül indultunk és nagyon örültünk a különdíjnak, aminek átadásánál kiemelték a csodálatos levest.