Felhívott a tanfolyamgazda, hogy szeretné megmutatni a cserkúti turizmust és vendéglátást a hallgatóknak. Elviszi először őket a Vörösdombi vendégházba, ahol Éva beavatja őket immár 20 éves tapasztalatába, aztán hozzánk is eljönnének és én pedig meséljek az ÉDEn-ről, a fenntartható turizmusról, a gazok szerepéről...Gyertek!.... és jöttek..... én a "csinálva" tanulás híve vagyok. Először kielégítették kíváncsiságukat a játékokkal, a napaszalóval és amikor alább hagyott a zsizsegés......
Körbe álltak, becsukták a szemüket és a hátra nyújtott kezükbe kaptak valamit. ...mentek a sutkák, hogy vajon mit.... meg csak élő ne legyen.... Kialakult három csoport, a cukorborsók, a tökmagok és a berkenyék. Miért pont ezekkel alakítottam csoportot?.... mert rögtön három fontos infó átmegy: a cukorborsót lehet szárítani, mint a babot, az úritök jobban idevaló, mint a kanadai, a házi berkenyét pedig védjük (hatalmas sikere volt,ízlett a népeknek)..... ezután mindegyik csoport készített egy-egy gazos salátát és kencés kenyereket díszített, tálalt - amihez a kertben szedtünk virágokat, vadnövényeket.... kedves, érdeklődő asszonyok és egy fiatalember is, pusziszkodva, mosolyogva, lelkesen, felvillanyozva búcsúztak.
Szeretek tanítani... és ez a nekem való terep, nem az egyetem.