Nekem ez a sütőtök. Egész gyermekkorom alatt, minden télen ott sült a rakott tűzhely renjében, aztán a sparhelt sütőjében, még később a villanytűzhelyben, aztán meg a gáz sütőjében - ez egyben egy konyhatechnikai fejlődéstörténet nálunk. ... Akkor lesz finom, ha megcsípi a dér.... most is arra várnak a kútpadkán. Ma éjszaka végre belecsípett, de még kéne egy-két ilyen éjszaka, aztán mehetnek a kamrába. Látszólag, csak úgy oda vannak rakva, de ha jobban megnézitek, mindegyik úgy van elhelyezve, hogy egy kicsit megdőljön, ne álljon vízszintesen.... és ezt a fontos tudást nagyapámtól tanultam, mint sok mást is, mert sokszor vele voltam "beosztva" a könnyebb munkákra gyerekként..... Szóval azért kell megdönteni a tököt, hogy ha eső éri, a víz kifollyon, mert különben kirohad a kaccsa és akkor nem áll el tavaszig..... már pedig el kell állnia, mert egy fontos téli vitaminos táplálékforrás. .... együnk sokat belőle az őszön, télen!