Törökországban készítettem ezt a képet. Egymás mellett árulják az egészségest és az egészségtelent. A bal oldali szép sárgabarack - amilyet nálunk is lehet kapni, elég a Tescoba menni, kínálja magát a színével, a formájával. Hát nem Ő az egészséges. Ahhoz, hogy ilyen legyen, először jó tömény cukorszirupban kell felfőzni, majd megszárítani. A másik csúnyácska barnát egyszerűen kirakták a napra szőrőstül-bőröstül, vagyis magostul és megaszalódott. Vonyódott szegény, csak az elszánt turista kóstolja meg, de nagyon finom. Én is aszaltam sárgabarackot, persze a mi éghajlatunkon nem tudom egészben megszárítani, mert előbb lesz cefre, mint aszalvány, de vékonyra felvágva megszáradt és nagyon finom lett. Egyszer majd, ha nagy kánikula lesz az érés idején, megpróbálom az apróbb szemeket egészben is. Szóval ne csak a szemetekkel válasszatok!